Trainingsmogelijkheden

Trailerladen
Veel mensen ondervinden problemen en moeilijkheden bij het trailerladen met hun paard. Na een specialisatie trailerladen aan de Freestyle Academy ben ik aan het werk gegaan met verschillende paarden die problemen ondervonden bij het trailerladen. Voor het oplossen van een trailerlaadprobleem zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een heel weekend op één locatie aan het werk te gaan met verschillende paarden (vaak in samenwerking met Arianne van Galen van FreestyleTraining Zeeland). Ook is het volgen van losse lessen verdeeld over een aantal weken een mogelijkheid. Neem gerust contact op, dan kijken we samen wat in uw geval de beste oplossing zal zijn.
Elke traject trailerladen zal in ieder geval bestaan uit loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen en een obstakelparcours. Op deze manier kunnen we het paard leren kennen en zowel de eigenaar als het paard de nodige handvatten aanreiken om het trailerladen later te vergemakkelijken.

Lessen zonder eigen paard
Wil je graag kennismaken met het Freestylesysteem maar geen paard tot je beschikking? Geen probleem! Er zijn mogelijkheden om lessen te volgen in het loswerken, grondwerk en dubbele lange lijnen met een van mijn paarden. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden!

Kinderlessen
Op een manege leren kinderen paardrijden, maar (leren) paardrijden vanuit het freestylesysteem is een hele nieuwe ervaring, ook voor kinderen! Ze leren zich vrij te voelen op, met en rondom het paard en ze leren tegelijkertijd wat wel en niet kan bij de paarden.
Loswerken, grondwerk en dubbele lange lijnen zijn vaste waarden in deze lessen, maar het rijden, knuffelen en poetsen kan natuurlijk niet ontbreken! Deze lessen zijn mogelijk met zowel eigen paard of pony als een geschikt paard van mij.

Obstakeltraining
Het obstakelparcours kan een goede voorbereiding zijn op het trailerladen of een (eerste) buitenrit. De obstakels kunnen doorlopen worden aan de hand, aan de dubbele lange lijnen, of onder het zadel. Bij dingen die voor paard en/of ruiter écht een groot obstakel zijn kunnen we het eerst trainen vanuit het loswerken. Voor het obstakelparcours is het een vereiste om eerst minstens één grondwerkles te volgen.

Clinic
Vraag naar de mogelijkheden.

Locaties

Een aantal locaties kom ik regelmatig. Zou je graag willen lessen op één van deze locaties? Neem dan contact op, dan kunt u aansluiten bij de al bestaande groepen, of een nieuwe groep opstarten.

Leusden, Stal Klein Heiligenberg: mijn eigen pony staat gestald op deze pensionstal, ik ben hier dagelijks te vinden, wat het afspreken van een les voor andere pensionklanten een stuk makkelijker maakt.

Groenekan, Rijvereniging Sint-Maarten: elke zaterdagochtend van 10:00-11:00 geef ik hier de verenigingsles. Van jong tot oud en van beginner tot gevorderd zijn hier welkom. Kijk voor meer informatie op de website.

Woudenberg, Manege Groenewoude: ongeveer één keer in de zes weken ben ik hier te vinden om verschillende groepslessen te geven, zowel met manegepaarden als met eigen paarden.

Amsterdam, Boerderij op IJburg: vanaf 1 november zal ik elke vrijdagmiddag en -avond lesgeven op deze manege. De kinderen beginnen met de zogenaamde “ponymaatjeslessen” waar ze leren omgaan met de pony’s, als ze dit onder de knie hebben kunnen ze starten in de rijlessen. Beide soorten les zal ik gaan geven. Kijk voor meer informatie op de website.